Kategorier
Nyheder Uncategorized

Hvis strømmen afbrydes, afbrydes vandforsyningen også.

Kære andelshaver i Marbjerg Bys Vandværk

I forbindelse med myndighedernes udmeldinger vedrørende planlagte afbrydelser af strømforsyning, såkaldte brownouts, har vandværkets bestyrelse drøftet situationen vedrørende vandforsyning.

Hvis strømmen afbrydes, afbrydes vandforsyningen også.

Hvis du oplever, at der ikke er vand i hanen, fordi at strømmen er afbrudt, er det ikke nødvendigt at ringe til vandværket.

I sådan en situation er vi på vandværket i nødberedskab og har travlt med at sikre, at vandforsyningen igen kommer op at køre hurtigst muligt. 

Når strømmen kommer tilbage – og vi igen kan sende vand ud til dig – kan du opleve brunt vand fra vandhanen.

Det er ikke farligt og skyldes, at okker har løsnet sig i vandledningerne, fordi der har været lukket for vandet i en periode. Lad vandhanen løbe, og når vandet har en normal farve, er okkeren skyllet ud.   

Bestyrelsen opfordrer andelshaverne til at følge myndigheders udmeldinger vedrørende planlagte strømafbrydelser. Bestyrelsen opfordrer samtidig andelshaverne til at sikre sig mindre lager af drikkevand til eget brug, til kortere perioder med afbrydelser. Fra myndighedernes side, er det meldt ud at midlertidige korte strømafbrydelser forventes at have en varighed på cirka 2 timer.

Såfremt der forekommer længere perioder med afbrydelser, over flere dage, har bestyrelsen en beredskabsplan på området, og vil vurdere eventuelle muligheder for en nødvandforsyning. Hvis du har spørgsmål til emnet er du velkommen til at kontakte bestyrelsen via kontaktoplysningerne der fremgår på hjemmesiden.